De verschillende mogelijkheden voor een animatievideo

De verschillende mogelijkheden voor een animatievideo 

Als je graag een animatievideo wilt laten maken, dan heb je de keuze uit een behoorlijk aantal verschillende mogelijkheden. Hierbij kun je denken aan een 2D animatie of 3D animatievideo, een whiteboard animatie, explanimation of een infographic. Maar hoe maak je nou de juiste keuze voor jouw onderneming, dienst of product? Met een 2D of 3D animatie kun je allerhande boodschappen laten overbrengen. Hierbij kun je denken aan de werkwijze van een dienst, de promotie van je onderneming of een aankomend evenement.

In een dergelijke animatie kan er gebruik worden gemaakt van personages, scenario’s, een voice over en natuurlijk treffende muziek effecten. Een 3D animatievideo heeft daarbij het voordeel dat een product of voorwerp exact nagemaakt kan worden. Hierdoor geef je de kijker een waanzinnige visuele ervaring. Een 3D animatievideo heeft veel diepte en is aantrekkelijk om naar te kijken. Een whiteboard animatie wordt vaak getekend op een vel wit papier. De kijker zit alleen een hand in beeld die in duidelijke stappen een situatie schetst. Deze animatievideo’s zijn zeer geschikt als je jouw boodschap strak en verfijnd in beeld wilt laten brengen.

Infographic of explanimation laten maken

Een animatievideo in de vorm van een infographic gebruik je vooral als je bepaalde statistieken of instructies in beeld wilt laten brengen. Dit kan zowel in combinatie met een tekst of een afbeelding. Je laat de lezer in één duidelijke schets kennismaken met bepaalde belangrijke informatie. Met een infographic animatievideo kun je complexe data op een eenvoudige manier overbrengen aan de kijker. Als je een explanimation wilt laten maken, dan heb je meestal iets uit te leggen.

Deze animatievideo heeft de kracht om ingewikkelde informatie snel en effectief weer te kunnen geven. Denk hierbij maar aan de gebruiksaanwijzing van een product of een dienst. Een uitlegvideo legt de focus op datgene wat belangrijk is. Overbodige elementen zijn dus vaak weggelaten om de aandacht van de kijker zolang mogelijk vast te houden. Wil je een 2D of 3D animatie video laten maken? Of wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor een infographic of explanimation? Neem dan vrijblijvend contact op met Donker Media. Ons creatieve team staat graag voor je klaar.