Feyenoord wint KNVB Beker en op weg naar de Champions League?

Feyenoord heeft de KNVB Beker gewonnen. De mannen uit Rotterdam wisten met 2-1 te winnen van FC Utrecht in de finale van dit jaarlijkse toernooi. Daarmee wist Feyenoord eindelijk weer eens een prijs te pakken, nadat ze wel meer dan vijf jaar niks meer hadden gewonnen. De ploeg uit Rotterdam lijkt uit een dal te zijn gekomen. Volgens aanvoerder Dirk Kuyt zijn er alleen nog maar goede tijden in het vooruitzicht, waaronder strijden om het kampioenschap en meedoen in de Champions League. Maar lijken deze doelstellingen haalbaar? Lees daarover meer in dit artikel.

 

Feyenoord in Europa

 

Feyenoord heeft op dit moment een aardig elftal voor de Eredivisie, de Nederlandse competitie. Ze hebben veel talent rondlopen die allemaal de kans krijgen om zich te ontplooien in de grote Rotterdamse Kuip. Echter, jong gaat gepaard met weinig ervaring. Dit houdt in dat er ook zomaar 7 wedstrijden achter elkaar verloren kunnen worden, zoals dit seizoen het geval was. Uiteraard moet Feyenoord hier aan werken en hiervoor gaan waken. Als ze in Europa tegen een topclub als Barcelona gaan spelen, dan heeft het geen zin om 11 tieners op te stellen. Zij zullen niet opgewassen zijn tegen het volwassen spel van Barcelona. Of zullen ze het opnemen tegen Manchester United?

 

Feyenoord in vergelijking met Premier League en Bundesliga

 

Als we kijken naar andere teams in de Europese competities, dan kunnen we Feyenoord vergelijken met bijvoorbeeld Tottenham Hotspur of met Borussia Dortumd. Deze teams bereiken sommige jaren indrukwekkende voetbaluitslagen in de Premier League of grote voetbal scores in de Bundesliga waar ze schitteren in het voetbal. Echter, weten deze ploegen eigenlijk nooit de top te bereiken en mee te draaien in bijvoorbeeld de Champions League voetbalclubs die wel elk jaar de sterren van de hemel voetballen. Ze hebben fantastische spelers, maar hebben niet de kracht en het vermogen om jarenlang mee te draaien in de top. Wat daar momenteel voor nodig is, is geld vanuit Dubai. Clubs als Manchester City hebben laten zien dat geld een rol kan spelen, alhoewel we dit jaar zien met Leicester City dat het geen enkel probleem is om kampioen te worden in één van de sterkste competities ter wereld. Zonder dat ze beschikken over honderden miljoenen.