Feyenoordweb
Image default
Aanbiedingen

Topdek matrassen vergelijken: waar moet ik op letten?

Als u een bezoek aan Mattress Firm of Macy’s vreselijk vindt, realiseert u zich dan dat u meer opties hebt dan ooit tevoren – warenhuizen en speciaalzaken zijn niet langer de standaardbestemming om matrassen te kopen. Geweldige topdekmatrassen tegen redelijke prijzen zijn te vinden bij warenhuizen en via online retailers – en de concurrentie wordt alleen maar heviger.

Hoewel topdekmatrassen vroeger een vrij prijzige aankoop waren, hebben we in recente tests topmatrassen gezien met prijzen vanaf $370. Over het algemeen zijn de prijzen van topdekmatrassen echter gestegen, en volgens onze enquêtes betalen CR-leden gemiddeld $1.200 of meer voor een nieuw matras. Bovendien hebben veel matrassen geen boxspring meer nodig en liggen ze perfect op een frame met lattenbodems (vraag het uw verkoper of kijk op de website van de verkoper). En dan hebben we het nog niet eens over het feit dat je zowel in de winkel als online kunt afdingen op nog hogere kortingen en freebies.

 

Hoe we topdekmatrassen testen

We onderwerpen elke matras aan een reeks laboratoriumtests en gebruiken menselijke proefpersonen van klein en groot postuur om te meten hoe goed de matras een reeks lichaamslengtes ondersteunt die op hun zij of op hun rug slapen. We laten ook een machine een houten rol van 310 pond 30.000 keer over de matras duwen en trekken om te simuleren dat iemand acht tot tien jaar lang woelt en draait.

En hoewel onze wetenschappelijke beoordelingen voor ondersteuning een goede proxy zijn voor hoe goed je op een matras zou kunnen slapen, geven we ook beoordelingen voor comfort en tevredenheid die afkomstig zijn van mensen die daadwerkelijk met deze topdekmatrassen hebben geleefd – in sommige gevallen tot wel 10 jaar.

Onze beoordelingen van comfort en tevredenheid zijn gebaseerd op gegevens van recente enquêtes onder CR-leden over hun ervaringen met bijna 70.000 topdekmatrassen die in de afgelopen tien jaar zijn aangeschaft. We hebben leden gevraagd om het comfort van hun matras te beoordelen, en we hebben de gegevens gebruikt om beoordelingen per merk en type matras te genereren. De comfortscore van een merk voor zijn binnenveringmatrassen kan verschillen van die voor zijn schuimmatrassen. De tevredenheid van de eigenaar is gebaseerd op het algemene oordeel van een lid over factoren zoals hardheid/zachtheid, waarde, kwaliteit van de slaap, en meer.

Vergelijk de types

Als u op zoek bent naar een nieuw matras, kunt u overweldigd raken door de grote keuze en de prijzen, die variëren van te laag om te geloven tot astronomisch hoog. Maar er is goed nieuws: Onze jarenlange tests hebben uitgewezen dat u, welk type u ook kiest, slechts ongeveer 1.000 dollar hoeft uit te geven voor een comfortabele, ondersteunende matras. Een innovatieve eigenschap die we zien, is dat sommige topdekmatrassen in zowel de binnenvering- als de schuimcategorie tweezijdig zijn, met een verschillende hardheid aan elke kant, zodat u de matras kunt omdraaien naar wat u verkiest. Hier zijn de belangrijkste types die u zult zien:

Schuim topdekmatrassen

Hoewel veel fabrikanten polyurethaan gebruiken om hun schuimlagen te maken, kunnen sommige ook latex gebruiken, en we vermelden welke topdekmatrassen latex hebben in ons tabblad kenmerken en specificaties op de modelpagina. Sommige topdekmatrassen hebben beide. Traagschuim wordt zachter door uw lichaamswarmte wanneer u erop gaat liggen en vormt zich snel naar uw lichaam. Zodra u opstaat, neemt het langzaam zijn oorspronkelijke vorm weer aan. Sommige schuimmatrassen vereisen enige inspanning om van positie te veranderen, maar latexschuim voelt veerkrachtiger aan dan traagschuim.

Topdekmatrassen Klasseringen

Innerspring en Hybride topdekmatrassen
Traditionele topdekmatrassen met binnenvering zijn samengesteld uit stalen spoelen in verschillende configuraties. Variaties kunnen speciale dempingslagen bevatten, zoals een pillowtop laag of geïnfuseerde gel. Hybride topdekmatrassen hebben één of meer lagen schuim bovenop de veren. Van houding veranderen gaat meestal gemakkelijk (tenzij er een aanzienlijke hoeveelheid schuim boven de veren zit, wat het moeilijker kan maken om te bewegen), maar bij sommige modellen, vooral degene die niet veel schuimlagen hebben, kan uw slaappartner een vervelende veerkracht voelen wanneer u dat doet.

Een doorsnede van een verstelbaar luchtbed.

U kunt dit type matras tot de gewenste hardheid opblazen met een elektrische pomp die aan het bed is bevestigd (bij veel topdekmatrassen kunt u de hardheid zelfs via uw telefoon instellen). Deze topdekmatrassen hebben meestal extra schuimlagen bovenop. Bij de meeste kunt u ook afzonderlijke helften opblazen tot verschillende hardheden voor elke slaappartner. Maar als u het bed ’s nachts wilt verstellen, weet dan dat de pompen lawaaierig kunnen zijn.

 

Voor meer wetenschappelijke informatie over topdekmatrassen of slaap, ga naar Slaapwetenschap

 

 

https://dvhn.nl/commerciele_content/9-tips-om-je-matras-langer-mee-te-laten-gaan-28175288.html