Feyenoordweb
Image default
Aanbiedingen

Zo haal je het maximale uit jouw fysio (in Hoogland)

Fysiotherapie is een dienst die mensen erg onderschatten. Veel mensen denken dat fysiotherapie alleen voor mensen is die patiënten zijn en daarbij ook iets gebroken hebben. Maar fysiotherapie is veel meer dan alleen een herstelproces. Het helpt je lichaam weer normaal te functioneren na een ongeluk, of als je een bepaalde ziekten zoals MS hebt gaan ze ervoor zorgen dat het zenuwstelsel weer een beetje met de patiënt mee werkt. Kortom, het is veel meer dan alleen maar een tijdelijke begeleiding. In deze blog lees je meer over hoe jij het maximale uit je fysiotherapie kunt halen.

Vertel alles dat je weet aan je begeleider

Als je nieuw bent bij fysiotherapie, dan is het zeker wennen. Je gaat in begeleiding bij iemand die hiervoor heeft gestudeerd en veel afweet van jouw klachten. Hij of zij kan jou verder helpen naar het goed functioneren van je lichaam. Alleen ze zijn niet zo magisch dat ze weten waar jij precies last van hebt of waar jij mee wilt oefenen. Daarom is het belangrijk dat je aan jouw begeleider precies vertelt waar je de meeste pijn of moeite mee ervaart. Dit is misschien niet makkelijk als je een persoon nog niet zo goed kent, maar het is belangrijk voor jou. Want als jouw begeleider niets weet, dan krijg je niet de juiste behandelingen. Dus wees daar duidelijk over.

De begeleider weet wat ze doen, vertrouw ze

Soms heb je bij fysiotherapie dat je bepaalde bewegingen of opdrachten moet uitvoeren die niet logisch klinken. Of je krijgt een beetje huiswerk mee dat je bepaalde oefeningen thuis moet blijven doen. Het klinkt misschien niet effectief, maar je hebt het wel over een begeleider die hiervoor heeft gestudeerd. Daarom is het goed om te luisteren naar je begeleider en hen te vertrouwen. Zij hebben de kennis en ervaring om jou het beste te helpen, zodat jij weer normaal je leven kunt gaan leiden. Ze zijn er alleen maar om je te helpen.

Fysiotherapie is voor ieder mens een andere ervaring. Maar het is belangrijk om te kijken of de begeleider goed bij je past. Ga daarom goed oriënteren waar jij je het prettigst bij voelt qua omgeving.