Feyenoordweb
Image default
Sports / Soccer

Een dakmetamorfose: van dakpan naar riet

Wanneer jij je droomhuis zou moeten omschrijven, denk je aan een woning met een rietdak. Automatisch leidt die gedachte je naar een boerderij, maar voor het bereiken van de stad is die mogelijkheid niet ideaal. Ook trekt het platteland jou een stuk minder dan de stad, waar het bruist van de gezelligheid, vrienden om de hoek wonen en alles dichtbij lijkt te zijn. Om die reden heeft Van den Bergh Rietdekkers dé oplossing om van de wens om onder een rietdak te slapen werkelijkheid te maken, namelijk door het pannendak om te toveren in een rietdak. Hieraan zijn echter een aantal voorwaarden verbonden, die in dit artikel toegelicht worden. Meer weten over de diensten van Van den Bergh Rietdekkers? Neem dan een kijkje op de website en laat je verrassen door de mogelijkheden in het onderhouden van een rietdak.

De voorwaarden voor een dakmetamorfose

Wil jij het pannendak transformeren in een rietdak? Dan zijn drie elementen van belang, namelijk toegang tot licht, lucht en onderhoud. Wat dit precies inhoudt, lees je hieronder.

Licht en lucht

Wanneer het hard geregend heeft, is het van belang dat het riet het regenwater eenvoudig en snel kan afvoeren om een eenvoudige wijze. Genoeg zonlicht en wind vergemakkelijken dit zodanig dat het dak langer meegaat. Daarbij komt dat een hellingshoek van 45 graden de beste manier is om het dak hier een handje bij te helpen.

Grondig en regelmatig onderhoud

Onderhoud belangrijk bij een pannendak, maar voor een rietdak vormt Onderhoud rieten dak een nog crucialer aandachtspunt. Zorg er daarom voor dat het dak eens in de zoveel tijd geïnspecteerd wordt, gereinigd wordt en er eventueel riet bijgestopt wordt om het dak zo lang mogelijk mee te laten gaan. Op die manier haal je het optimale uit jouw nieuwste aanwinst en investering.

Geïnteresseerd? Ga dan snel naar de website van het rietdekkersbedrijf!

https://www.rietwerk.nl/