Feyenoordweb
Image default
Electronica en Computers

Bedrade en draadloze intercom

Er zijn twee belangrijke keuzes wanneer u besluit om intercomsystemen voor thuisgebruik te kopen. Deze keuzes zijn tussen een bedrade intercom of een draadloos intercom systeem.

De enige manier waarop u kunt besluiten een bedraad systeem te kopen, is als u al een oud systeem in uw huis hebt geïnstalleerd, of als u een nieuw huis bouwt. Anders zouden de installatiekosten van de draden te hoog zijn.

Als u een nieuw huis bouwt, kunt u de elektriciens gewoon de draden voor het systeem laten leggen wanneer zij de rest van de elektrische en telefoonbedrading doen. Zij kunnen ook de definitieve installatie van de eenheden doen nadat de gipsplaten zijn geïnstalleerd.

Als dit de route is die u wilt gaan, hoeft u alleen maar de elektriciens de installatiehandleiding voor het systeem te geven, zodat ze kunnen zien wat voor soort draad ze moeten lopen, en zodat ze weten wat ze u moeten noemen voor de uiteindelijke installatiekosten. Er is niets te ingewikkeld over het installeren van moderne intercomsystemen thuis, dus elke elektricien of zelfs een telefoonsysteem installateur moet in staat zijn om het te doen.

Om een bekabeld systeem te kiezen hoeft u er alleen maar een te vinden die de functies heeft die u zoekt. De meeste zijn uitgerust met een ingebouwde AM/FM radio, maar misschien wilt u er ook een met een CD-speler. Als u het echt basic wilt doen, en minder wilt uitgeven, kunt u een basissysteem zonder muziek krijgen.

Als u een huis heeft dat niet is aangesloten voor intercom, dan is de beste keuze een draadloos systeem. Deze kunnen aantrekkelijk voor u zijn, zelfs als u een bestaand bekabeld systeem heeft. Een van de voordelen van een draadloos systeem ten opzichte van een bekabeld systeem is dat de units meer draagbaar zijn. Als u in uw favoriete stoel zit en iemand roept u op, moet u met een bedrade intercom uit uw stoel komen en naar de plaats gaan waar de intercom is geïnstalleerd om met iemand terug te praten. Met een draadloos systeem kunt u een draagbaar toestel bij uw stoel zetten en gewoon op een knop drukken.

Als u houdt van het uiterlijk van een intercomsysteem dat in een muur is geïnstalleerd, kunt u draadloze units krijgen die bestaan uit een combinatie van in de muur gemonteerde units en draagbare units. U hebt dus wandtoestellen in sommige kamers, en een paar draagbare toestellen op strategische plaatsen die met de wandtoestellen praten.

Het voordeel van een bedraad intercomsysteem boven een draadloos systeem is dat u zich nooit zorgen hoeft te maken over interferentie van een ander draadloos apparaat. Sommige draadloze systemen minimaliseren deze mogelijkheid echter. Als u een nieuw huis bouwt, is het waarschijnlijk toch verstandig om een bedraad systeem te overwegen. Er is nooit een goedkoper moment om draden in een muur te installeren dan voordat de gipsplaten omhoog gaan.

Wat voor u de juiste keuze is voor een intercomsysteem hangt dus af van uw persoonlijke keuze en het huis waarin u het installeert. Wat u ook kiest, u zult het op prijs stellen dat u niet telkens tegen uw familieleden hoeft te schreeuwen als u met ze wilt praten. Dat is echt het grootste voordeel van intercomsystemen thuis.

 

https://www.securitythuis.nl/