Feyenoordweb
Image default
Electronica en Computers

Een ijsblokjesmachine kopen

Een ijsblokjesmachine kopen

Bij het kopen van een IJsblokjesmachine zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Zo zijn er verschillende soorten ijs die je kunt maken. De een wil blokjes, de ander weer grote blokken en weer andere willen juist de geschaafde vorm. Ook moet je de plek hebben in de keuken of een andere ruimte. Het is een apparaat wat namelijk veel ruimte in beslag neemt. Daarnaast is het ook slim om op de opslag te letten. Als je veel bezoek krijgt dan moet deze natuurlijk wel groot genoeg zijn.

Daarnaast moet je ook goed nadenken over waar je hem laat plaatsen. Je gaat hem immers veel gebruiken in de zomer, maar misschien ook in de winter. Ook moet er een waterleiding in de buurt zijn, want zonder water heb je ook geen ijs. Het beste kun je kiezen voor een watergekoeld model. De luchtgekoelde modellen hebben namelijk veel ruimte nodig om zich heen om het te kunnen koelen. Echter als je geen waterleiding in de buurt hebt dan ben je wel afhankelijk van dit type.

Enkele praktische tips

Bij 5top hebben wij ook een aantal praktische tips bij het kopen van een ijsblokjesmachine. Zo is het belangrijk om ook op de snelheid van het apparaat te letten. Als je een feestje hebt met veel personen dan moet de machine het ook bij kunnen houden. De garantie is ook niet geheel onbelangrijk. Iedere fabrikant heeft andere voorwaarden en het is ook slim om je hier vooraf in te verdiepen. Zo weet je ook of het belangrijkst onderdeel de compressor over een garantie van een aantal jaar beschikt. Het stroomgebruik is ook niet geheel onbelangrijk. Met de stijgende prijs voor energie moet je dit goed in je achterhoofd houden. Soms kan je beter kiezen voor een model wat een paar tientjes duurder is, want dit heb je zo terugverdient.