Feyenoordweb
Image default
Dienstverlening

Belangrijkste kenmerken van goede LED-verlichting voor voetbalvelden

Goede LED-verlichting voor voetbalvelden is essentieel om spelers een optimale ervaring te bieden. Maar wat zijn nu de belangrijkste kenmerken van goede LED-verlichting voor voetbalvelden? In dit artikel zullen we deze kenmerken bespreken, waaronder hoge lichtopbrengst, gelijkmatige lichtverdeling, kleurtemperatuur, dimbaarheid, energiezuinigheid en lange levensduur. Bij LED Design Holland zijn we gespecialiseerd in LED-verlichting voor sportvelden en kunnen we u adviseren en een gratis lichtplan op maat maken. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Wat zijn de belangrijkste kenmerken van goede LED-verlichting voor voetbalvelden?

Goede LED-verlichting voor voetbalvelden moet aan verschillende belangrijke kenmerken voldoen om spelers een optimale ervaring te bieden. Enkele van deze kenmerken zijn:

  1. Hoge lichtopbrengst: LED-lampen moeten een hoge lichtopbrengst hebben om het hele veld goed te verlichten. Voor trainingsvelden wordt een verlichtingssterkte van minimaal 200 lux aanbevolen, terwijl voor wedstrijdvelden een verlichtingssterkte van minimaal 500 lux wordt aanbevolen.

  2. Gelijkmatige lichtverdeling: De LED-lampen moeten zorgen voor een gelijkmatige verdeling van het licht over het hele veld. Dit voorkomt donkere en lichte plekken en vermindert verblinding voor de spelers.

  3. Kleurtemperatuur: De kleurtemperatuur van de LED-lampen moet tussen de 4000K en 6000K liggen. Dit zorgt voor een helder en natuurlijk licht, wat belangrijk is voor een goede kleurweergave van de bal en de spelers.

  4. Dimbaarheid: De LED-lampen moeten dimbaar zijn, zodat de verlichting kan worden aangepast aan de verschillende behoeften van trainingen en wedstrijden.

  5. Energiezuinigheid: LED verlichting sportveld verbruikt tot 50% minder energie dan traditionele lampen, wat zorgt voor lagere energiekosten en een verminderde belasting van het milieu.

  6. Lange levensduur: LED-verlichting sportveld heeft een veel langere levensduur dan traditionele lampen, wat zorgt voor minder onderhoud en vervanging van de lampen.

Bij LED Design Holland zijn we gespecialiseerd in LED-verlichting voor sportvelden, waaronder voetbalvelden. We kunnen u adviseren over de juiste LED-verlichting en een gratis lichtplan op maat voor u maken. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Wat is een LED lichtplan?

Een LED lichtplan is een op maat gemaakte analyse van de verlichtingsbehoeften van een bedrijf, waarbij LED-verlichting wordt voorgesteld als een efficiënte en kosteneffectieve oplossing. Het doel van een lichtplan is om inzicht te geven in de geschatte kosten, besparingen en terugverdientijd die gepaard gaan met het vervangen van conventionele verlichting door LED-verlichting of het vervangen van inefficiënte of inferieure LED verlichting door professionele armaturen.

Bij het opstellen van een lichtplan worden verschillende factoren in overweging genomen, zoals de afmetingen van de ruimte, de plafondhoogte, het gebruik van de ruimte, het doel van de verlichting en het beschikbare budget. Ook worden branche specifieke eisen, keurmerken, energie labels en normeringen meegenomen.

Het lichtplan biedt een 3D-visualisatie van de ruimte(s) inclusief berekeningen om nauwkeurige resultaten te leveren. Het geeft inzicht in de benodigde investering, de verwachte besparingen en de terugverdientijd. Op basis van het lichtplan kan een weloverwogen beslissing worden genomen over het gebruik van LED-verlichting en kunnen budgetten worden gepland voor verlichtingsupgrades.

LED terreinverlichting is een uitstekende keuze voor het verlichten van grote buitenruimtes, zoals parkeerterreinen, sportvelden en industriële terreinen. Met LED terreinverlichting kan niet alleen veel energie worden bespaard, maar ook de veiligheid en de zichtbaarheid worden verbeterd. Het is een duurzame en betrouwbare oplossing die zorgt voor helder en gelijkmatig licht, zelfs op grote afstanden. Investeer in LED terreinverlichting en profiteer van de vele voordelen die het biedt.

https://www.leddesignholland.nl/