Feyenoordweb
Image default
Dienstverlening

Word jij onze nieuwe elektromonteur?

 

Het is een bekende trend in de maatschappij, het aantal mensen dat met de handen werkt wordt helaas steeds minder. Lange tijd werden jongeren juist gestimuleerd om door te leren in niet technische of bouwkundige vakgebieden, of wel maar dan voor functies in de binnendienst op kantoor en niet in de bouw. Op dit moment zien we daar de gevolgen van en dreigt er een tekort aan goed geschoolde professionals zoals timmermannen, loodgieters en elektromonteurs. Het is dan ook een uitdaging om geschikt personeel te vinden voor bijvoorbeeld Elektromonteur Den Bosch terwijl er voldoende werk is in de regio.

Wat doet een elektromonteur?

Een elektromonteur wordt ingeschakeld bij ver- en nieuwbouw van woningen of ander panden. Dit is vaak ruim van tevoren te plannen. Het kan gaan om het aanleggen van nieuwe elektra of het wijzigen van de bestaande elektra situatie. Het installeren van een nieuwe groepenkast of het aansluiten van apparatuur en beoordelen wat de best passende oplossing is voor elektra. Daarnaast vinden er regelmatig stroomstoringen plaats waarvoor de elektromonteur 24/7 opgeroepen kan worden en er direct actie ondernomen moet worden. Uiteraard is er in de ene situatie meer urgentie dan in een andere.

Versterking

Als elektromonteur ben je dus flexibel en daarnaast werk je vaak met mensen. Een vriendelijke open houding, oplossingsgericht en weten van aanpakken is zeer gewenst. Daarnaast houd je uiteraard van je vak en heb je zin om klaar te staan voor klanten en collega’s. Elektrotechniek is leuk, uitdagend en interessant. Dit is precies wat de branche op dit moment probeert duidelijk te maken aan de nieuwe generatie om ze enthousiast te maken voor het vak van elektromonteur. Het is te hopen dat steeds meer jongeren ervoor kiezen hun handen te gebruiken in de bouwsector want daar ligt zeker de toekomst.