Feyenoordweb
Image default
Auto's en Motoren

Chip Tuning – een korte gids

Als je denkt aan chip-tuning, kun je denken aan mensen die het doen voor de opwinding of om de status van hun auto uit te dagen. Dit is een zeer geldige reden voor waarom velen dit zouden doen, maar wat ze waarschijnlijk niet weten, is dat chip-afstemming niet simpelweg gaat over het hebben van plezier met het afstemmen van je rit. Het is veel meer dan dat. Het is een goede business, maar daar blijft het ook niet bij. De waarheid van de zaak is dat er een wetenschap erachter is, en als je het beheerst, kun je een dagelijks voertuig in het perfecte voertuig veranderen. Als je ooit gehoord hebt van het afstemmen van je auto, dan heb je ongetwijfeld of gezien of gehoord van auto’s zelf. Het is niet zo eenvoudig als gewoon in een nieuwe chip of twee kleven en weglopen met de beste geluiden van je auto, het gaat over het maken van precieze veranderingen die leiden tot een geluid van betere kwaliteit.

  

Dus hoe werkt chip-tuning echt? Er zijn veel stappen eraan, maar eigenlijk moet je voor drie verschillende dingen zorgen. Het eerste dat u hoeft te doen, is ervoor te zorgen dat uw voertuig alles heeft wat u nodig heeft, inclusief de juiste elektronische besturingsmodule (ECM), luchtfilters, de juiste brandstof, en natuurlijk de juiste luchtdruk. Chip Tuning wordt in wezen een bestaande wisbare of programmeerbare gelezen geheugenchip aan het wijzigen of wijzigen op de luchtbesturingsmodule van uw voertuig om de prestaties van betere kwaliteit te bereiken, of het nu beter is met een betere brandstofverbruik, schonere uitlaten, of nog beter vermogen.

 

Zodra u dat hebt gedaan, moet u beginnen met uw voertuigkaart. U wilt in kaart brengen waar u aanpassingen wilt aanbrengen en u moet ook weten waar de verschillende componenten verbinding maken met uw elektronische besturingsmodule. Let op van alle bedradingsverbindingen op uw voertuig en noteert u ook waar u de onderdelen wilt aansluiten. Nu moet u een snelle koppeling van het ontstekingssysteem doen, zodat u het deel kunt identificeren en wilt isoleren dat u aan het veranderen bent.

U kunt dit doen door de monitor los te maken van de elektronische bedieningsmodule en het vervolgens uit het voertuig te nemen.

 

Met de onderdelen verwijderd, kunt u identificeren waar de verbindingspunten zijn, en dit is wanneer u ook de elektrische componenten moet identificeren. Sommige onderdelen die op dit moment in contact kunnen komen met uw voertuig omvatten het relais, de afroldraden, de korokdraden en de geluiddemers. Het zal heel belangrijk zijn om ervoor te zorgen dat je alles hebt wat je nodig hebt en om ze dienovereenkomstig te vervangen, als een slechte verbinding hier kan leiden tot een zeer goedkope vervanging die je niet goed genoeg kracht geeft of nog ergere kwaliteitsprestaties.

 

Met het voertuig nog steeds onder de kap, controleer dan de snelheidsmeter om te zien of het veel langzamer beweegt dan normaal. Zo ja, dan is het waarschijnlijk een geluiddemper die het excessieve brandstofverbruik veroorzaakt. Dit kan redelijk gemakkelijk worden gewijzigd met een goed luchtfilter. Hierna kunt u beginnen met de chiptuning. Zorg ervoor dat u brandstof toevoegt aan het voertuig en voeg vervolgens wat olie toe om het overtollige vocht af te komen dat in de brandstoftank kan zijn geaccumuleerd. Met de nieuwe componenten en de oude verwijderde, kunt u nu uw nieuwe chip installeren en vervolgens de draden opnieuw sluiten.

 

Voor degenen die enigszins vertrouwd zijn met automotive-reparatie en zullen de ontstekingsleiding vervangen, b.v. Boils, er zijn een paar basisstappen die moeten worden gevolgd bij het uitvoeren van chip-afstemming. Zorg ervoor dat u de instructies van de fabrikant volgt. Het eerste wat je wilt doen is een nieuwe bougie toevoegen als het er nog niet is. Vervolgens wil je een nieuwe draad toevoegen van de nieuwe bougie naar de oude, dit zal het ontsteking in staat stellen correct te werken wanneer de batterij niet wordt uitgevoerd. Zorg er vervolgens voor dat u brandstof en olie aan de motor toevoegt om ervoor te zorgen dat de auto goed werkt.

Benieuwd naar de mogelijkheden van chiptuning? Klik hier voor meer informatie

https://businessalarm.nl/