Feyenoordweb
Image default
Entertainment

Wat is de traditie achter de Sarah pop?

De Sarah-pop is een pop die al meer dan een eeuw bestaat. Het werd in 1894 gemaakt door de in Duitsland geboren Amerikaanse uitvinder, Otto Bobbin. De pop werd oorspronkelijk “de pratende pop” genoemd omdat hij een ingebouwd mechanisme had waardoor hij kon praten als het kind aan het touwtje trok. Het originele ontwerp van het gezicht van de pop was gebaseerd op een illustratie uit een kinderboek geschreven door Margaret Tarrant en gepubliceerd in 1893. Het is de tijd van het leven waarin je begint te kijken naar de dingen die je niet meer kunt doen, en het is ook een tijd waarin mensen beginnen terug te kijken op wat ze hebben gedaan. Naarmate we ouder worden, kunnen we het gevoel hebben dat ons leven ten einde loopt en dat er meer spijt is dan herinneringen. Dit is waar Rarah om de hoek komt kijken: een pop-up store voor het 50 worden. Rarah viert deze mijlpaal door mensen de kans te geven terug te gaan in de tijd en hun meest memorabele momenten opnieuw te beleven door zich te verkleden in vintage kleding uit de jaren 40 en 60. De kleding zelf is ook niet alleen voor de show, ze worden geleverd met een gratis make-overservice, zodat je echt het gevoel hebt dat je je verleden weer beleeft.

Waarom is een Sarah pop zo leuk?

De reden waarom de Sarah-pop zo schattig is, is vanwege het ontwerp. Het heeft een gezicht met een grote ronde kop en een klein lichaam. Dit ontwerp weerspiegelt de proporties van een baby, waardoor het meer op een babypop lijkt dan op speelgoed voor volwassenen. Het ontwerp van de Sarah-pop is een van de belangrijkste kenmerken. De verhoudingen, die zijn gebaseerd op de grootte en het gewicht van een baby, maken het schattiger, knuffelbaarder en herkenbaarder. De grote ronde kop heeft geen al te gedetailleerde kenmerken die kinderen kunnen afschrikken. En het kleine lichaam overweldigt een kind niet dat gewend is om met poppen van hun eigen grootte te spelen.

Wat zijn de tradities als iemand 50 jaar wordt

Tradities verschillen van plaats tot plaats. In de Verenigde Staten vieren mensen hun 50e verjaardag meestal door een feestje voor zichzelf te geven en familie en vrienden uit te nodigen. Andere landen hebben andere tradities, zoals in India geven mensen een feest voor hun voorouders als ze 50 worden. In veel landen is het gebruikelijk om iemand cadeaus te geven als hij 50 wordt. Op sommige plaatsen is het een traditie om rode kleding te dragen op de dag van de verjaardag van de persoon.