Feyenoordweb
Image default
Bedrijven

Herken jij je in een rommelige klusser?

Ga jij graag klussen in je vrije tijd? Bij een vriend helpen met een nieuw huis, speelhuisje voor de kids of een kleine reparatie in de badkamer etc… Maar hoe netjes is dat? Klussen kan moeilijker zijn dan je denkt. En vaak lukt het wel maar is het wat rommelig. Lijmvlekken, schroeven schuin, plankje niet helemaal waterpas, misschien herken je het wel. Hier wat tips. Ten eerste kan je als je aan de gang gaat met lijm vaak beter glaslijm gebruiken dan secondelijm. Dat werk namelijk heel transparant en super snel. Je kan dat gebruiken bij alle materialen die uv licht doorlaten. En overtollige lijmresten kan je makkelijk weghalen met een mesje. De eerste tip die je misschien goed kan gebruiken

Nog andere tips?

Ga je klussen met hout zijn er andere mogelijkheden om netjes te werken. Glaslijm is dan niet de beste oplossingen maar je kan hout wel lijmen. Als je dat netjes doet zie je natuurlijk helemaal niks daarvan. Daarvoor zijn verschillende opties van welke lijm je kan gebruiken, het is dus handig als je je daar even goed over inleest. Anders heb je kans dat het niet goed blijft plakken en je wil natuurlijk het optimale resultaat. Een andere manier om netjes te werken is met hout is schroeven. Maar die zie je natuurlijk wel, als je dat niet wil is daar een oplossing voor. Je schroeft ze goed diep zodat je het later kan plamuren. Dan zit het stevig in elkaar en je ziet niks.

Goed voorbereiden

Verschillende manieren dus om netjes en bijna onzichtbaar te klussen, glaslijm, houtlijm en schroeven. Maar het belangrijkste is misschien wel dat je voorbereid te werk gaat, lees je goed is. Je moet goed weten wat je doet dan kom je het verst. Met de goede materialen heb je nou eenmaal het beste resultaat. Met deze tips moet het de volgende keer goed komen.