Feyenoordweb
Image default
Bedrijven

Sportkleding: hoe kies je de beste opties

Regelmatig sporten is net zo belangrijk als het dragen van sportkleding die geschikt en comfortabel is. Zij moeten het lichaam tijdens het sporten ademend en ventilerend maken. Bovendien zijn comfort en flexibiliteit tijdens het sporten van essentieel belang.

Wat de modellen betreft, kunt je die kiezen die het best bij jouw lichaam en stijl passen, zolang het maar een goede optie is voor de activiteit die je beoefent. Maar als het op stoffen aankomt, weet je dan hoe je de beste opties van kleding voor sport moet kiezen? Bekijk onze tips!

Soorten sport

Elk type sport heeft specifieke kenmerken en vereist verschillende bewegingen. Zoek van tevoren uit welke kleding het meest geschikt is voor de sport die je gaat beoefenen.

Een andere tip is om jouw lichaam te beschermen naargelang de intensiteit van de activiteit of de neiging om te vallen. Bij JAKO sportkleding, bijvoorbeeld, zijn de kledingstukken speciaal ontworpen om de gebruikers bij bepaalde oefeningen te beschermen.

Technologieën

Sportbeoefening vereist gespecialiseerde kleding van goede kwaliteit, om de beste resultaten tijdens de training te garanderen. In die zin zijn technologische stoffen meer dan essentieel!

Enkele belangrijke eigenschappen zijn: UV-bescherming, antibacteriële werking, goede compressie, hydratatie van de huid en hoog ademend vermogen.

Het kiezen van je kleding

Koop geen kleren die veel groter zijn dan je maat. Afhankelijk van de activiteit kunnen ze zelfs jouw prestaties belemmeren. Als het om schoenen gaat, moet je nog voorzichtiger zijn. Een ander probleem is kleding die te strak zit. Ze kunnen je heter maken, de transpiratie belemmeren of jouw bewegingen bij het sporten beperken.

Teamsporten

Basketbal, voetbal, handbal, honkbal, volleybal… De mogelijkheden zijn legio! Maar ook al is het een brede categorie, toch kunnen enkele algemene tips je helpen de ideale outfit voor teamsporten te kiezen.

In het algemeen is het belangrijk te kiezen voor kledingstukken van ademende materialen, zoals dri-fit stoffen. Immers, “traditionele” kleding kan van invloed zijn op je transpiratie tijdens een wedstrijd of training, omdat ze niet beschikt over absorberende of ademende technologieën voor zweetverdamping.

Of het nu gaat om kleding voor sporten in de kou of buiten, het is ook interessant om kleding te kiezen met een comfortabele pasvorm, dat wil zeggen, niet te strak en niet te los. Als je aan teamsport doet met direct zonlicht, is kleding met UV-bescherming een must.