Feyenoordweb
Image default
Energie

Hoe je geen elektricien Vlaanderen hoeft te bellen

Als je problemen hebt met de elektriciteit, is het beter om een elektricien Vlaanderen te bellen dan zelf wat te proberen. Elektriciens hebben verstand van het vak en kunnen situaties makkelijker oplossen. Wat nog beter is dan een elektricien bellen, is voorkomen dat ze voor een storing moeten komen. Dit scheelt natuurlijk veel tijd en geld. Natuurlijk kunnen problemen niet altijd voorkomen worden, er zijn altijd situaties wat puur pech is. Wel zijn er dingen waar je thuis rekening mee kan houden om problemen te voorkomen.

Kortsluiting voorkomen

Één van de belangrijkste dingen die kortsluitingen kan voorkomen is zorgen dat de groepenkast up-to-date is. Verouderde materialen verzorgen veel van de kortsluitingen. Laat je groepenkast minimaal één keer per jaar controleren, dit kan veel problemen en kosten besparen.

Als je zelf gaan klussen aan de elektriciteit, zorg dat je geen oude of beschadigde kabels gebruikt. Bekijk ook de kabels van de apparaten die je gebruikt. Als er een knik of breuk in de kabel zit, is het beter om deze niet meer te gebruiken.

Waar je misschien minder snel aan denkt, maar wat wel dagelijks voorkomt is hoe je je stekker uit het stopcontact trekt. Trek de stekker niet bij het draad uit het stopcontact, maar bij het stekkerblok.

Overbelasting 

De simpelste oplossing voor het voorkomen van overbelasting, is niet meer apparaten aansluiten dan het net aan kan. Zet bijvoorbeeld ook niet teveel veel verbruikende apparaten tegelijk aan. Verdeel apparaten over verschillende groepen, als dit kan. Als je een apparaat niet gebruikt, trek de stekker er uit. Dit kan niet alleen overbelasting voorkomen, maar bespaart ook geld. Zolang de stekker in het stopcontact zit, wordt er stroom verbruikt. Veel apparaten hebben een slaapstand. Deze stand verbruikt minder stroom, maar er is nog steeds onnodig verbruik.