Feyenoordweb
Image default
Energie

Zonnepanelen aansluiten aan je elektriciteitsnetwerk?

Heb je laatst een zonnepaneel gekocht? Het is een goede stap naar een volledig groen Nederland, maar hoe installeer je ze eigenlijk? Hiervoor heb je een speciale monteur nodig, een elektricien! Deze elektricien gaat je dan helpen met het installeren daarvan aan het elektriciteitsnetwerk. Het ophangen op je dak is hopelijk al gedaan, anders kunnen ze niet te werk want met hun kennis zetten ze het alleen aan de elektriciteitsnetwerk, maar gelukkig kan dit overal in Nederland. Waardoor het makkelijk is om een elektricien Den Bosch, Den Haag, Amsterdam, Rotterdam of nog veel meer te vinden die bij je past en de juiste vaardigheden heeft. 

Waarom groene energie nu in is

Energie hebben we altijd al belangrijk gevonden. Niet alleen energie vanuit brandstof, maar ook van onze lichamen. Dit is natuurlijk groene energie omdat mensen bijna niets uitstoten, maar waarom wordt groene energie nu zo groot bij elektriciteit? Dit komt door de klimaatverandering en de nieuwe prijzen van elektriciteit. Mensen willen besparen, en de planeet redden. Dit heeft ervoor gezorgd dat de markt van groene energie snel omhoog is gegaan. Het wordt opgewekt door allerlei verschillende manieren, dus niet alleen zonnepanelen, maar ook windenergie en water energie. Hopelijk hebben we binnenkort een elektriciteitsnet die alleen maar groen is. 

Wanneer zijn we volledig van fossiele brandstoffen af?

We zeggen wel dat groene energie steeds meer gebruikt wordt, maar het gaat nog gigantisch lang duren totdat de hele wereld groen is. Dit komt omdat niet elk land zoveel doet aan groene energie, zoals bijvoorbeeld Amerika of China, omdat zij grootmachten zijn en veel fabrieken hebben. Hoe pessimistisch dit ook klinkt is het belangrijk om ons best te doen, verbruik minder elektriciteit, koop zonnepanelen en installeer ze als je dat kan. Verminder ook je autogebruik, want zo hebben we allemaal een leuke toekomst zonder rare klimaten of verhoogde zeespiegel.