Feyenoordweb
Image default
Banen en opleidingen

Interview met IOS Developer

Ja, een iOS-ontwikkelaar is iemand die apps maakt voor mobiele Apple-apparaten. Een iOS-ontwikkelaar kan instant messengers, entertainmenttoepassingen, games en andere producten maken.

Inzicht in de levenscyclus van mobiele ontwikkeling is essentieel voor het bouwen van apps. IOS-ontwikkelaars zijn ook verantwoordelijk voor het introduceren van nieuwe technologieën om de prestaties van applicaties te verbeteren. De iOS-ontwikkelaar is verantwoordelijk voor het leveren van een bijdrage aan het ontwikkelen, bouwen en onderhouden van applicaties. De implementatie van mobiele producten vindt plaats door samenwerking met andere ingenieurs en ontwikkelaars. Betrokkenheid is belangrijk, de wens om continu te leren, aangezien Apple zijn besturingssysteem elk jaar bijwerkt.

Een ervaren ontwikkelaar moet de filosofie van de gebruikersinterface begrijpen, zodat de producten die ze maken zo gebruiksvriendelijk en nuttig mogelijk zijn.

Er zijn twee hoofdtalen in iOS-ontwikkeling: Objective-C en Swift. De eerste werd gemaakt in de jaren 80 en was tot 2014 de belangrijkste taal voor het maken van iOS-producten. In 2014 introduceerde Apple toen de nieuwe Swift-taal, die als efficiënter en eenvoudiger wordt beschouwd, bijna alle iOS-applicatie-ontwikkeling wordt er nu in gedaan. Met een verrassend snelle stijging in populariteit voor een programmeertaal, heeft Swift het potentieel om de ontwikkeling van Objective-C de komende jaren volledig te vervangen.

Wat voor soort ervaring moet een iOS-ontwikkelaar hebben:

 • Het is belangrijk om de code van iemand anders te kunnen begrijpen, zelfs als de ontwikkeling in Swift is, en de oude code in Objective-C.
 • Ontwerppatronen, iOS SDK, architectuur (MVC, MVP, MVVM, VIPER).
 • Ervaring met Core Data.

Interviews met IOS-ontwikkelaars verschillen niet veel van interviews voor andere gebieden. Het interview zelf kan worden onderverdeeld in gedragsmatige en technische delen. En als de eerste afhankelijk is van de interviewer en nogal individueel is, dan is de tweede min of meer standaard met een indeling naar complexiteit, afhankelijk van het vereiste niveau van de kandidaat voor een bepaalde functie. Het standaardcijfer voor beoordeling is meestal Junior / Middle / Senior, maar het niveau van vaardigheden en kennis dat voor deze niveaus vereist is, kan van bedrijf tot bedrijf verschillen. Het is het beste om vragen te stellen op basis van de ervaring van de kandidaat, variërend van eenvoudig tot moeilijk. Voor een effectiever interview is het nodig om toekomstige vragen en de opbouw van het interview aan te passen, afhankelijk van de antwoorden op de vragen van het huidige niveau.

Interviewvragen kunnen worden onderverdeeld in basisvragen (volgens de programmeertaal en basiskaders) en specifiek voor een specifiek project (bijvoorbeeld volgens de gebruikte technologiestack of het onderwerpgebied van het project). Je kunt ook een apart type interview onderscheiden, met vragen met een voorkeur voor informatica. Het is vooral effectief wanneer u vanaf nul een team moet samenstellen zonder initiële expertise in iOS-ontwikkeling. Na het interview wordt de uiteindelijke mening over de kandidaat gevormd door de resultaten van het gedrags- en technische deel – het niveau van zijn vaardigheden, motivatie, enz.

Vragen:

 • Hoeveel commerciële projecten heeft u?
 • Heb je ze alleen of in teamverband geschreven? Als het een team is, vertel ons dan hoeveel mensen aan één product werken en hoe de taken zijn verdeeld?
 • Welke rol had je in dit project?
 • Heb je ervaring met Objective-C?
 • Welke taak in uw ervaring kunt u de meest interessante en opwindende noemen? Waarom is dat? Hoe heb je het voor elkaar gekregen?
 • Wat was op professioneel gebied de meest lonende ervaring voor u?
 • Aan welk product zou je willen werken en waarom?
 • Enige ervaring met RxSwift? Wat vind je van reactief programmeren? (indien nodig voor de functie)

global recruitment selection

https://www.globalrecruitment.info/