Feyenoordweb
Image default
Sport

Welke keepershandschoenen dragen de profs?

Als voetballer wil je bijvoorbeeld de voetbalschoenen dragen van jouw voetbalheld. Dat zelfde geldt voor keepers. Jonge keepers dragen het liefst ook de handschoenen van hun idolen. Welke professionele keepers dragen welke keepershandschoenen? Dan kun jij voortaan gemakkelijk een keuze maken.

Keepershandschoenen Manuel Neuer

Kersvers Champions League winnaar Manuel Neuer geldt als één van de beste keepers van de wereld en dat bewees hij maar weer in de finale tegen Paris Saint Germain. Met een aantal geweldige reddingen hield hij de sterren van PSG van scoren af. Manuel Neuer draagt tijdens wedstrijden de adidas Predator Pro keepershandschoenen. Van deze handschoen heb je meerdere varianten, namelijk een handschoen met polsband en een handschoen zonder polsband. De Duitse keeper draagt de variant met polsband om zelf de pasvorm van de handschoen aan te passen.

Keepershandschoenen Ederson Moraes

De keeper van Manchester City staat bekend om zijn geweldige trap en het meevoetballen met het team. De keeper kwam in 2017 over van Benfica en werd al kampioen met Manchester City, waarin hij een belangrijke rol speelde. Ederson is een Nike atleet en draagt Nike keepershandschoenen tijdens zijn wedstrijden. Zijn favoriete handschoen is de Nike Vapor Grip 3. Deze handschoen gaat al lang mee in de collectie van Nike en is een betrouwbare keepershandschoen.

Keepershandschoenen Jan Oblak

De Sloveense keeper Jan Oblak, die speelt bij Atletico Madrid, is de enige keeper die keepershandschoenen zonder polsband draagt. Hij is een PUMA atleet en draagt de PUMA FUTURE Grip 5.1 keepershandschoenen. Deze handschoenen horen bij de PUMA FUTURE voetbalschoenen, welke Jan Oblak ook draagt. Zijn handschoenen en voetbalschoenen zijn dus een perfecte match. De PUMA FUTURE keepershandschoenen hebben een gebreide backhand voor maximale bewegingsvrijheid. Het materiaal bij de pols is ook gebreid, voorzien van een ritssluiting en sluit daardoor goed aan. De bijnaam van Jan Oblak is “Oblock”, dus met zijn handschoenen zit het wel goed.

Keepershandschoenen Alisson Becker

De keeper van Premier League kampioen, Alisson Becker, is evenals zijn collega van Manchester City fan van Nike keepershandschoenen. Vandaar dat beide keepers behoren tot ’s werelds beste doelmannen en beide een gooi doen naar eerste keeper van Brazilië. Hij draagt namelijk ook de Nike Vapor Grip 3 keepershandschoenen. Op dit moment zijn dat de keepershandschoenen die horen bij de nieuwe Nike voetbalschoenen die horen bij het Daybreak Pack. Bij Liverpool werkt de doelman samen met de Nederlandse keeperstrainer John Achterberg. 

Dit is maar een kleine selectie van een aantal keepers en welke keepershandschoenen zij dragen. Er zijn naast Nike, adidas en PUMA keepershandschoenen nog veel meer merken keepershandschoenen. Merken als Uhlsport, Sells en Stanno hebben keepers onder contract staan, zoals: Alphonse Areola, Anthony Lopes, Nick Pope en Erwin Mulder. De vele keepers in het voetbal hebben allemaal hun eigen voorkeur voor keepershandschoenen en jij vast ook. Draag jij dezelfde keepershandschoenen als jouw idool?