Feyenoordweb
Image default
Dienstverlening

Dit veroorzaakt pijn in de onderrug

Ben je aan het werk en voel je rugpijn onder in de rug? Dan is de kans groot dat dit door een verkeerde houding op het werk of thuis wordt veroorzaakt. Veel mensen zitten te lang in de verkeerde houding, waardoor pijnklachten ontstaan. In dit artikel geven we 11 tips om pijnklachten van uw onderrug te voorkomen én erger tegen te gaan!

De 11 tips:

Om ervoor te zorgen dat je minder snel of helemaal geen last krijgt van je onderrug is het belangrijk dat je de onderstaande tips opvolgt.

 1. Ga regelmatig even staan en beweeg.
 2. Zet je voeten plat op de grond bij het zitten.
 3. Houd je rug recht.
 4. Buig niet voorover als je moet tillen of hoesten.
 5. Draag schoenen met een goede steun.
 6. Sluit je ogen als je even wilt ontspannen.
 7. Maak gebruik van pijnstillers of ontstekingsremmers.
 8. Neem regelmatig rust en probeer zo min mogelijk te zitten.
 9. Ga naar de fysiotherapeut om pijnklachten aan te pakken.
 10. Behandel eventuele andere klachten, zoals rugpijn of nekklachten.
 11. Ga sporten om ook pijnklachten aan het begin en einde van het sporten aan te pakken.

Door goed voor je lichaam te zorgen, kun je pijnklachten in de onderrug voorkomen. Heb je toch pijnklachten? Dan is het belangrijk om hier zo snel mogelijk mee te beginnen. Pijnstillers of ontstekingsremmers kunnen helpen om de pijn te verminderen. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig rust te nemen en zo min mogelijk te zitten. Heb je last van andere klachten, zoals rugpijn of nekklachten? Dan is het ook belangrijk om hier mee te beginnen. De fysiotherapeut kan je helpen bij het aanpakken van pijnklachten in de onderrug. Door goed voor je lichaam te zorgen en pijnklachten tijdig aan te pakken, kun je ervoor zorgen dat de pijn niet erger wordt.

We hopen dat deze tips je helpen om pijnklachten in de onderrug te voorkomen! Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van onze medewerkers van het RMC.