Feyenoordweb
Image default
Mode en Kleding

Hoe is de naam Uggs ontstaan?

De uniseks schaapsvacht en vacht schoeisel genaamd UGG laarzen, of gewoon uggs, werd populair in de jaren 1960 toen concurrerende surfers ze begonnen te dragen. Ze waren de perfecte remedie voor koude, verdoofde, natte voeten.

Nu, iedereen lijkt te zijn sport de laarzen, van Hollywood-beroemdheden en hun tween volgelingen aan de voorsteden mama’s. Oorspronkelijk van eenvoudig ontwerp, uggs nu sport glamoureuze versieringen zoals messing grommets, franje, en dierlijke huidpatronen.

De geschiedenis van de term – en het handelsmerk – zijn zeer omstreden. Australië en Nieuw-Zeeland beweren beide dat het oorspronkelijke huis van uggs en in deze landen de term “ugg” kan worden gebruikt om elke fleece en schapenvacht laars op de markt te brengen. Dat wil zeggen, het wordt beschouwd als een generieke term. In meer dan 100 andere landen is UGG echter een geregistreerd handelsmerk.

(Mensen zijn dol op het instoppen van hun UGG’s in spijkerbroeken. Weet u waar twee plaatsen “denim” en “jeans” voor worden genoemd? Ontdek het hier.)

Dus, wat betekent het woord?

Nou, het betekent niet “ugh,” de veelgebruikte interjectie van walging of afkeer die voor het eerst werd opgenomen in 1837.

Het woord kan zijn afgeleid van fug laarzen die werden gedragen door vliegeniers op het platteland van Australië tijdens de Eerste Wereldoorlog I. De term wordt verondersteld om een verkorte versie van “vliegende ugg laarzen.”

De eigenaar van een bedrijf dat de laarzen heeft gemaakt sinds de late jaren 1950 beweert dat hij de naam heeft uitgevonden. Hij zegt dat zijn inspiratie kwam van zijn vrouw, die de laarzen lelijk ofwel ugly noemde.