Feyenoordweb
Image default
Mode en Kleding

Wat draag je tijdens het kajakken?

Wat draag je tijdens het kajakken?

Als je net bent begonnen met kajakken, dan zijn hier een paar tips die je kunt volgen voor een optimale ervaring. Zoals bij alle soorten buitenactiviteiten, vereist kajakken dat je specifieke kleding draagt. De kleding die je tijdens het kajakken moet dragen, hangt meestal af van hoe je deze activiteiten gaat uitvoeren. Voorbeelden van handige kleding zijn verschillende soorten regenjassen, zoals een rains regenjas dames, wetsuits, droogpakken en nog veel meer. Om de juiste kleding te identificeren, moet je bepalen wat voor soort kajakken je gaat doen. Ga je gewoon ontspannen kajakken op een beek, kajakvissen, toervissen of oceaankajakken? Of misschien ben je geïnteresseerd in een meer fysiek veeleisende vorm van kajakken, zoals wildwaterkajakken, squirtboot varen, kreekboot varen of rivierlopen? Elke specifieke categorie zal zorgen voor een andere ervaring. De dingen die je zult dragen, hebben een grote invloed op hoe comfortabel je je zal voelen. Afgezien daarvan is het ook belangrijk om kennis te nemen van wat voor weer het zal zijn tijdens het kajakken.

Waterdichte kleding

Het is duidelijk dat kajakken je veel aan water zal blootstellen. Je wordt nog meer aan water blootgesteld als het water waarop je gaat kajakken een sterke stroming heeft of als het regent. Het eerste dat je moet onthouden met het soort kleding dat je gaat dragen, is wat je moet vermijden. Een volledig katoenen laag is een van die soorten kleding die niet veel goeds belooft bij kajakken. Voor meer optimale kleding, probeer kleding zoals regenjassen te kiezen. De beste soorten regenjassen om te dragen tijdens het kajakken zijn die welke speciaal zijn ontworpen voor sportkleding. Dit zijn voornamelijk regenjassen die gebruik maken van gore-tex, nylon of polyester stoffen. Als je een kind meeneemt, kun je ze ook een gevoerde regenjas kind laten dragen die speciaal is ontworpen voor deze sport. Soms dragen mensen echter minimale kleding zoals wetsuits, droogpakken, korte broeken en rashguards als het warmer weer is.

Lichte kleding

Wanneer je kleding kiest voor je kajaksessie, zorg er dan voor dat je lichtgewicht kleding kiest. Een lange regenjas is bijvoorbeeld niet ideaal voor dit soort situaties. Een betere optie voor je zijn regenjassen en poncho-regenjassen als je iets wilt dragen om je te beschermen tegen nat worden door regen en sterke golven. Lichtgewicht kleding zorgt er ook voor dat je je veel comfortabeler kunt bewegen. Je kunt beter en sneller roeien en je kunt beter herstellen als je kajak omkantelt.

Kleding

Vergeet niet dat je altijd de nodige kledingaccessoires moet dragen die handig zijn bij het kajakken. Handschoenen, hoofddeksels, schoeisel en brillen zijn voorbeelden van handige accessoires die je kunnen helpen comfortabel en effectief te blijven tijdens het kajakken. Elk van deze accessoires heeft een specifieke functie die je helpt te roeien, betere beelden te hebben en je lichaamswarmte te verbeteren. Zorg er ook voor dat je degene kiest die ook waterdicht zijn.