Feyenoordweb
Image default
Sports / Soccer

Hoe verbeter je de salarisadministratie?

De salarisadministratie is een flinke klus die voor veel ondernemers gezien wordt als ‘never-ending’. Je moet rekening houden met tientallen wetten en regels die ook nog eens jaarlijks veranderen. Je zal dus altijd goed de veranderingen in de gaten moeten houden en enigszins verstand moeten hebben van belasting en pensioenzaken. Veel ondernemers hebben echter nul verstand van de ze zaken en besluiten daarom de administratie uit handen te geven. Wil je het toch eerst zelf proberen? Dan heb je de juiste blog gevonden want wij gaan je vertellen hoe je jouw salarisadministratie kan verbeteren.

De salarisadministratie is een lastige klus die veel tijd in beslag neemt. Hoe meer werknemers je in dienst hebt, hoe meer werk het zal kosten. Bij de salarisadministratie hoort het opzetten van loonstrookjes en het uitbetalen van geld aan je werknemers. Wat het zo tijdrovend maakt is het invullen van de belastingen en de verdelingen qua pensioen. Daarnaast zijn er nog andere zaken zoals het vakantie geld, bonussen en wat moet je doen als er een werknemer ziek is? Wat wij je aanraden is om je aan te sluiten bij een groep van ondernemers die deze uitdagingen als overbrugt heeft en nu de administratie onder controle heeft. Je kan tenslotte goed van elkaar leren.

Ben je al bekend met de salarisadministratie, maar heb je de afgelopen tien jaar niks veranderd aan de manier waarop je het doet? Durft te veranderen! Probeert het proces te veranderen en optimaliseer de administratie door middel van kleine aanpassingen. Als je nu nog alles met de hand en papier doet kost dat natuurlijk enorm veel tijd. Kijk eens rond voor tijdbesparende software die de administratie veel gemakkelijker maakt.

Als de salarisadministratie je toch echt teveel tijd en moeite is het misschien een goed idee om de taken uit handen te geven. Zo bespaar je zelf tijd en kan je bijvoorbeeld meer tijd besteden aan het verbeteren van de personeelsadministratie.

 

https://www.cbbs.nl/