Voetbaluitje in een escape room

Onlangs hebben we een trainingskamp gehad in de omgeving van Nijmegen. In de avonden hadden we nog wel wat tijd om de stad te verkennen en leuke dingen te doen. Nijmegen is een prachtige stad, met tal van bezienswaardigheden en gezellige restaurants. Verder is het een stad met een paar leuke escape rooms. We hebben al vaker over een escape room uitje gehad met de hele team. Maar nooit is het er van gekomen. Nu we toevallig samen op trainingskamp zijn is het natuurlijk het moment om een escape room te bezoeken. Zo komen we er achter hoe ons samenspel buiten het voetbalveld is.

Opgesloten in een escape room?

Sommige teamleden hebben al eens eerder een escape room gedaan. Anderen, waaronder ikzelf, hebben het nooit eerder gedaan. De “Firsttimers” waren wel een beetje skeptisch. Waarom zou het leuk zijn om tegen betaling opgesloten te worden? Maar de andere jongens verzekerden ons dat het echt een heel leuk spel is. Nou, ons algemene opvatting was nog steeds: “eerst zien dan geloven”.

Escape rooms in Nijmegen

Nijmegen heeft zoals gezegd een paar escape room locaties. Vlakbij het station zijn er twee escape rooms. Verder zijn er nog een paar locaties in de binnenstad. Op de Waalkade heeft men zelfs een boot omgetoverd tot escape room. Genoeg keuze dus. Online  zochten we naar een escape room met leuke recensies. Onze keuze was gevallen op een escape room bij het station (Xcape Logix). Lekker centraal gelegen, zodat we na de escape room nog iets kunnen drinken in de kroeg.

Ruim ontsnapt binnen de tijd

We waren met een groep van 11 deelnemers. Omdat dat teveel was voor één kamer werden we opgedeeld over twee thema’s. De meer ervaren spelers gingen de moeilijkere thema spelen. En wij speelden de makkelijkere thema (Van Gogh code). Om ons goed voor te bereiden voor het spel legde de game master uit wat de regels zijn. Omdat ze wist dat we beginners zijn, gaf ze ons ook wat escape room tips mee. Deze tips had ons wel goed geholpen tijdens het spel. We werkten als team erg goed samen. Iedereen had een bijdrage en niemand stond buitenspel. Uiteindelijk hadden we slechts 47 minuten om de kamer te voltooien. Volgens de game master heel erg goed voor de eerste keer.

En de andere groep? Die hadden het natuurlijk niet gehaald. Maar volgens hun was die thema natuurlijk veel moeilijker. Daar hadden we nog wel een hele discussie over. Maar al met al was het een heel geslaagd uitje wat we iedereen kunnen aanraden. (Klik hier voor meer informatie over escape rooms)